Zdravo deco!Prvi je ovaj čas "Kako napraviti sliku?"!
Treba ti...
1.Treba ti GIMP.
Ja kosistim GIMP 2.6 ali inače skinite bilo koju dvojku jer su sve iste...
2.Trebaju nam slike...Ja ću koristiti PNG slike.
4.Treba nam pozadina...Ako hoćeš pozadinu sa brushevima koristi pozadinu sa neta.Ja ću koristiti ovu pozadinu:
Lekcija
1.Otvori GIMP.Kada ga otvoriš,ispašće ti ovako:
2.Klikni na datoteka(file)>nova(new)
3.Onda ćeti "iskočiti"lTu iaberi veličinu tvoje slike,ja ću napraviti potpis pa će veličina biti 600x200
4.Sada,skineš PNG slike i pozadinu sa neta.Prvo otvoriš pozadinu tako što klikneš desni klik na nju a dalje na slici...
5.Sada,otvorila si sliku.Klikni uređivanje>umnoži...
6.Spusti sliku pozadine a onda na tvojoj slici klikni uređivanje>ubaci
7.Onda klikni na zaokriženo i pomeraj sliku gde želiš.
8.Sliku si ispomerala.Sada,otvori one ostale slike kao što si otvorila i pozadinu a pozadinu slobodno zatvori.Otvori PNG slike,ako imaju crno-bele kvadratiće to su PNG.
9.Spusti ostale slike i da ostane samo ova slika a onda kao i kod pozadine,uređivanje>umnoži.
10.Uređivanje>ubaci.
11.Sliku si dodala.Ista priča sa drugom slikom.
12.E pa,kao što sam rekla ista priča sa drugom slikom.Evo,doala si je i sada je uvećaj ako želiš a iskočiće ti to ako klikneš ma movo zalepljenu sliku...
13.Stranu slike promeni klikom na zaokruženo.
14.Promenila si stranu slike.Sada,klikni na četkicu i smanji providnost na 37,5 i onda pređi time preko nove zalepljene slike.Ispod četkice imaš i gumicu,njoj smanji providnost i pređi nekoliko puta preko novo zalepljene slike.
15.AKo si sve uradila kako je rečeo onda će ti slika bit ovakva a takođe sada dodaj poslednju sliku,isto kao što si i prvu sliku.
16.Dodala si sliku i posvetlila je i sad je prozirna...
17.I sada dodaj tekst!!!Klikni na A i promeni sve to!Onda ukucaj tekst klikom na sliku!Ja još nisam dodala tekt ali sam samo pokazala kako se dodaje,videćete u rezultatu...
18.Idi na datoteka>sačuvaj kao i sačuvaj sliku,napiši njen naslov I OBAVEZNO STAVI .jpg SA TAČKOM!!!
I to je to!!!
Rezultat:
Vi možete koje slike hoćete i bilo koju veličinu...
Treba ti...
1.Treba ti GIMP.
Ja kosistim GIMP 2.6 ali inače skinite bilo koju dvojku jer su sve iste...
2.Trebaju nam slike...Ja ću koristiti PNG slike.
4.Treba nam pozadina...Ako hoćeš pozadinu sa brushevima koristi pozadinu sa neta.Ja ću koristiti ovu pozadinu:
Lekcija
1.Otvori GIMP.Kada ga otvoriš,ispašće ti ovako:
2.Klikni na datoteka(file)>nova(new)
3.Onda ćeti "iskočiti"lTu iaberi veličinu tvoje slike,ja ću napraviti potpis pa će veličina biti 600x200
4.Sada,skineš PNG slike i pozadinu sa neta.Prvo otvoriš pozadinu tako što klikneš desni klik na nju a dalje na slici...
5.Sada,otvorila si sliku.Klikni uređivanje>umnoži...
6.Spusti sliku pozadine a onda na tvojoj slici klikni uređivanje>ubaci
7.Onda klikni na zaokriženo i pomeraj sliku gde želiš.
8.Sliku si ispomerala.Sada,otvori one ostale slike kao što si otvorila i pozadinu a pozadinu slobodno zatvori.Otvori PNG slike,ako imaju crno-bele kvadratiće to su PNG.
9.Spusti ostale slike i da ostane samo ova slika a onda kao i kod pozadine,uređivanje>umnoži.
10.Uređivanje>ubaci.
11.Sliku si dodala.Ista priča sa drugom slikom.
12.E pa,kao što sam rekla ista priča sa drugom slikom.Evo,doala si je i sada je uvećaj ako želiš a iskočiće ti to ako klikneš ma movo zalepljenu sliku...
13.Stranu slike promeni klikom na zaokruženo.
14.Promenila si stranu slike.Sada,klikni na četkicu i smanji providnost na 37,5 i onda pređi time preko nove zalepljene slike.Ispod četkice imaš i gumicu,njoj smanji providnost i pređi nekoliko puta preko novo zalepljene slike.
15.AKo si sve uradila kako je rečeo onda će ti slika bit ovakva a takođe sada dodaj poslednju sliku,isto kao što si i prvu sliku.
16.Dodala si sliku i posvetlila je i sad je prozirna...
17.I sada dodaj tekst!!!Klikni na A i promeni sve to!Onda ukucaj tekst klikom na sliku!Ja još nisam dodala tekt ali sam samo pokazala kako se dodaje,videćete u rezultatu...
18.Idi na datoteka>sačuvaj kao i sačuvaj sliku,napiši njen naslov I OBAVEZNO STAVI .jpg SA TAČKOM!!!
I to je to!!!
Rezultat:
Vi možete koje slike hoćete i bilo koju veličinu...